Čudesan efekat potvrđen i od strane doktora: Jednostavna smjesa koja eliminiše masti u tijelu za nekoliko dana

Masti u tijelu a posebno u predjelu stomaka su danas problem velikog broja stanovništva. Međutim sve više ljudi se okreće ovom odličnom sredstvu koje eliminiše masti za nekoliko dana.

Masno tkivo na trbuhu kod mnogih izaziva osjećaj nezadovoljstva fizičkim izgledom, no ono također može utjecati i na zdravlje.

Višak kilograma u području trbuha može dovesti do dijabetesa, hormonalnih poremećaja, visokog tlaka, problema s plodnošću, štitnjačom te mnogih drugih bolesti.

Naime, što je više masnog tkiva na području trbuha, to je manja proizvodnja hormona adiponektina koji smanjuje stres i upale, a ujedno je povezan s hormonom za kontrolu apetita – leptinom.

Time se povećavaju rizici od upalnih procesa u organizmu i prejedanja.

Želite li smanjiti obujam struka i poboljšati zdravlje držite se ovih smjernica:

– smanjite unos ugljikohidrata
– povećajte unos zdravih masnoća i proteina
– pojačajte kretanje
– jedite manje obroka u više navrata

Najbolja stvar ovog recepta jeste što ćete već nakon prve primjene ovog napitka primjetiti rezultate. Priprema se vrlo jednostavno a trebate samo nekoliko sastojaka koji su dostupni svima.

Sastojci:

  • 250 ml vode
  • 2 kašike meda
  • kašika cimeta
  • Pola limuna

Priprema:

Stavite vodu da se ugrije, a iscijedite u to sok od pola limuna. Nakon toga u jednoj posudi pomiješajte sve navedene sastojke kako bi se dobro izdjednačili.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*