OVO SE DOGAĐA U TIJELU AKO TRLJATE KAŽIPRST SAMO JEDNU MINUTU!

Japanska drevna medicina kaže da je svaki prst povezan s određenim organom u tijelu te da se na poboljšanje rada tog organa i uklanjanje nekih uobičajenih zdravstvenih boljki, poput glavobolje i zatvora, može utjecati putem određenog prsta, piše zadovoljna.hr.

Naime, svaki prst na našoj ruci, prema alternativnoj medici, povezan je s nekim organom te s određenim fizičkim bolom. Kako biste taj bol otjerali, trljajte određeni prst i vrlo brzo simptomi bi se trebali ublažiti ili čak nestati. Dovoljno je samo 60 sekundi trljanja da osjetite promjenu nabolje.

Objašnjenje koji prst je povezan s kojim tegobama:

1. Palac je povezan sa srcem i plućima. Masirajte ovaj prst kada osjetite da vam srce kuca (pre)jako te kada se zadišete pa ostajete bez zraka.

2. Kažiprst je povezan s bubrezima i mjehurom. Masirajte ovaj prst kada vas muči zatvor ili proljev. Masirajte ga i u slučaju da imate probleme sa slezenom i želucem.

3. Srednji prst povezan je sa žučnom vrećicom i jetrom. Masirajte ovaj prst kada vas muči nesanica, migrena ili kada vas tijekom vožnje uhvati mučnina.

4. Prstenjak je povezan s debelim crijevom. Masirajte ovaj prst ako vas muči glavobolja, migrena te ukočenost i bol u vratu, što može biti posljedica slabe cirkulacije.

5. Mali prst povezan je s tankim crijevom. Masirajte ovaj prst kada osjećate tjeskobu i nervozu.

Izvor: zadovoljna

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*