Roditeljima su rekli da djevojčica nikada neće prohodati, no dogodilo se neobjašnjivo

Roditeljima malene Sofie liječnici su rekli da djevojčica vjerojatno nikada neće prohodati, no nakon nekoliko godina dogodilo se čudo. 

Četverogodišnja Sofia razboljela se još kao beba nakon što je dobila sepsu i provela 102 dana u bolnici.

Njezina majka Clare u utrobi je nosila blizanke. Druga djevojčica preminula je odmah po rođenju, dok je Sofija bila teško bolesna i nakon što su joj liječnici spasili život, nisu joj predvidjeli lijepo djetinjstvo uz sigurnu konstataciju da se nikada neće u potpunosti oporaviti.


Da stvar bude još gora, uslijed oštećenja mozga, Sofia je s dvije godine oboljela i od cerebralne paralize.

– Sofijine noge bile su vrlo ukočene, pa osim što je morala nositi pomagala za kosti i mišiće, morala je i svakodnevno ići na fizikalne terapije. Pokušavali smo sve da dijete ozdravi, a prognoze liječnika nisu bile optimistične – navela je Sofijina majka Clare, prenosi Metro.

Prethodne dvije godine Sofia je uspjela pokrenuti noge, a uslijed pandemije koronavirusa, fokus Clare i njenog supruga Marka bio je isključivo usmjeren na djevojčicine pokrete i ponovno kretanje.

Unatoč lošim prognozama liječnika, Sofia se naučila kretati uz pomoć pomagala, a od prošlog prosinca također uči i skakati, što joj se izuzetno svidjelo i od tada uglavnom preferira takve pokrete.

Sofia je očajnički željela skakutati, što joj do sada nikako nije uspijevalo. Svakodnevno smo radili na tome kod kuće i krajem prošle godine uspjela je. Kći nam je jako sretna, a i suprug i ja pored nje – dodala je Clare.

Za Sofijin potpuni oporavak liječnici nemaju adekvatno objašnjenje, a majke djevojčice tvrdi da je njena mezimica “najupornija mlada dama koju je ikad srela”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*