SAVJET POZNATOG DERMATOLOGA: Uz ovaj jednostavan trik riješite se smeđih mrlja sa lica i kože!

Staračke pjege ili smeđe mrlje na koži nisu zastrašujuće niti predstavjaju neki zdravstveni problem, ali one vrlo lako mogu smanjiti samopouzdanje kod ljudi.

Najčešće se ove fleke pojavljuju na licu, rukama i ramenima te nogama, a tokom godina njihov broj se konstantno povećava. U nastavku ćemo vam predstaviti jedan vrlo jednostavan, ali efikasan prirodni preparat koji će vam pomoći da se oslobodite tih fleka i vaša koža će izgledati ljepše i mlađe.

Potrebna su vam samo dva sastojka koja ćete pomiješati i primjeniti na zahvaćena područja. U pitanju su svježi luk i sirće.

Sok od svježeg luka se odavno koristi za liječenje ožiljaka i drugih problema sa kožom zbog toga što sadrži antioksidante koji štite kožu.

Sirće, ili jabučni ocat u sebi ima hidrokiseline koje eliminišu mrtve stanice kože, a u kombinaciji sa lukom može učiniti čuda za vašu kožu.

Priprema:

Uzmite svježi luk i isjeckajte ga na kockice, a zatim ga ubacite u blender i dobro ga izmiksajte. Nakon toga dodajte sirće, pomiješajte dobro dok ne dobijete glatku smjesu.

Uzmite pamučnu vatu i potopite u smjesu, a zatim nanesite na dijelove kože gdje se nalaze smeđe mrlje. Ovaj tretman radite svaki dan otprilike mjesec dana.

Prvi efekti biće primjetni već nakon sedam dana, ali nastavite dalje sve dok se u potpunosti ne riješite staračkih pjega.

Izvor: megagiga

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*