SVJETSKI BUM – Pomoću kašikica postignite nevjerovatne rezultate podmlađivanje lica!

Za svaku ženu nakon 30 godina posebno je važna masaža lica. To je povezano sa činjenicom da elastičnost kože počinje postepeno slabiti, a potkožno tkivo postaje izražajnije. Sačuvati mladost i ljepotu pomoći će masaža kašikama, koja je preporučena od strane njemačkog ljekara-kozmetologa Rene Koh.

Pa zašto je ovaj tretman toliko dobar? Vrlo jednostavno, u kućnim uslovima mogu se postići nevjerovatni rezultati: iz tkiva izbaciti višak tečnosti, poboljšati cirkulaciju krvi, učiniti kožu zategnutom i elastičnom, smanjiti vidljive bore, a konturima lica povratiti izražajnost. Bez ikakvih troškova, piše “Uspešna žena“…

Za 10-12 dana možete postići nevjerovatne rezultate, pod uslovom da svakodnevno sprovodite ovu masažu.

Tehnika masaže je veoma jednostavna. Treba uzeti kafene kašičice, čašu hladne vode sa kockama leda, i manju činiju sa podgrijanim uljem (maslinovo, nevenovo, laneno, suncokretovo). Nakon toga sprovedite postupak prema sljedećoj shemi:

1. Uklonite šminku sa lica, umijte se i nanesite hidratantnu kremu. Kašike u međuvremenu dezinfikujte alkoholom i stavite ih u čašu sa vodom i ledom.

2. Ohlađene kašike prislonite na gornje kapke. Držite nekoliko sekundi. Ponovite ovo 5 puta. Tople kašike mjenjajte za hladne. Isti postupak uradite i sa donjim kapcima. Na ovaj način oslobađate se otoka kapaka i podočnjaka.

3. Nakon toga, kašike treba ostaviti na kratko vrijeme u zagrijano ulje i možete započeti masažu lica. Sa blagim pritiskom pomjerajte kašike po masažnim linijama lica.

Osnovne masažne linije:

po čelu od gornjeg dijela nosa ka sljepoočnicama i liniji rasta kose
po kapcima kružnim pokretima od unutrašnjeg ugla pa opet do njega
po obrazima, od nozdrva nosa ka slepoočnicama
od podbratka ka sljepoočnicama
po vratu, od njegovog početka do podbratka
svaki pokret obavljati najmanje 10 puta.
Svaki put, kad kašika počinje teško da klizi po licu, treba je spuštati u ulje.

Nakon masaže lice treba da se umijete toplom vodom.

Optimalno trajanje ovakve masaže je 10 minuta. Ali, vreme povećavajte svakodnevno. Počnite sa 1-2 minute, svaki dan povećavajte za 1 minutu. Desetog dana masažu dovedite do 10 minuta.

Ali, već nakon prvog dana samomasaže lica osjetićete efekat – puna relaksacija!

Masaža kašikama uopšte nije komplikovana, i prijatna je procedura podmlađivanja lica.

Možete je raditi, kad god želite, vremenski je neograničena. Ali, najbolje ju je raditi u serijama po 10-12 dana, uzastopno, bez prekida.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*